Események betöltése
12
május

Jóga alapok: fókuszban a VÁLL

május 12 @ 18:00 - 21:00

Újra, még több rávezető, fél ászanával! 🙂

A váll a legnagyobb mozgásterjedelemmel rendelkező ízület, emiatt a legsérülékenyebb is, mivel a nagy mozgástartomány a stabilitás rovására megy, ha nem jól tartjuk a testünket. Az modern, ülő, egyoldalú életmód pedig nagyban hozzájárul a vállak és a vállöv, lapockák rossz tartásához (előreesnek a vállak, a lapocka nem mozog megfelelően, fej előredől, stb.).

Ha a vállat szeretnénk megmozgatni, akkor a klasszikus jóga ászanák nem fognak segíteni, mivel először a meglévő helytelen mozgásmintát kell kijavítani háromféle módon:
1. a rövidült izmok nyújtása (mellizmok, trapézizom felső része, lapockaemelő izom, nyaki mélyizmok),
2. a gyengült izmok erősítése ( trapézizom alsó része, rombuszizmok, széles hátizom, mély hátizmok felsőháti szakasza)
3. kialakítani a megfelelő izommunkát, hogy a váll “ízületi kompelxuma” megfelelő stabilitást érjen el, ehhez be kell gyakorolni a helyes izommunkákat.

A foglalkozáson a sok-sok felkészítő, rávezető gyakorlat mellett átvesszük a jóga ászanák helyes végrehajtásait így növelve minden irányba a mozgásteret a vállban, erősítve a váll és a lapockák izmait.

Tehát ha “csak” egyszerűen fáj a nyakad, hátad felső része vagy a vállad és az orvos, röntgen, ct, mr nem mutatott semmi elváltozást…lehet hogy a helyes izomegyensúly a vállban és az újratanult helyes mozgásminták segítenek a fájdalom megszüntetésében…

A preventív hatások mellett ez a foglalkozás felkészíti az izmokat és ízületeket a haladóbb ászanákra. így a jól felépített, rendszeres gyakorlással a haladó ászanák is elérhetőek mindenki számára.

A foglalkozáson jóga eszközöket használunk: hengerpárna, tégla, blokk, heveder, jógakerék.

Max. 12 fő.

Oktató:
Nagy Gábor
Jógarádzsa díjas, minősített jógaoktató
Mozgásterapeuta – természetgyógyász

Ár: 3000,-

Ha jönnél, kérlek jelentkezz be!
Jelentkezés:
Nagy Gábor 06/20/9175-865, nagygaborimre@gmail.com

 

Részletek

Dátum: május 12
Időpont: 18:00 - 21:00